Osvěžení „Stonicem“ na pražské náplavce

12.09.2018

Automobilka KIA představí ve dnech 31. 8. – 3. 9. na automobilové výstavě AUTA NA NÁPLAVCE vexkluzivní české předpremiéře svůj nový crossover ze segmentu B, KiaStonic. Značka tak pokračuje vtrendu, který započala již letos včervnu na motoristické slavnosti LEGENDY, kdy vpředpremiéře představila svůj nový a dlouho očekávaný sportovní fastback Stinger. „Po oficiálním evropském představení nového modelu často uběhne řada měsíců, než se tento model dostane také do České republiky, jelikož české premiéry pořádáme až před zahájením samotného prodeje vozu. Zároveň však nechceme naše fanoušky amotoristické nadšence nechat zbytečně čekat, proto naše novinky při vhodných příležitostech rádi českému publiku představíme,“ říkáKateřina Jouglíčková, PR manager společnosti KIA MOTORS CZECH stím, že výstava na pražské náplavce je ideální příležitostí ukázat Stonic široké veřejnosti.

Kia Stonic, která nabízí nejširší možnosti individualizace interiéru i exteriéru vdosavadní historii automobilky KIA a bude se nabízet ve dvaceti dvoubarevných kombinacích, tak bude hlavní hvězdou prezentace značky. Návštěvníci se budou moci osvěžit „Stonicem“ při pohledu na žlutočerné barevné provedení karoserie crossoveru. Na vlastní oči se mohou také přesvědčit o prostornosti interiéru, kterýkontrastuje sjeho kompaktními rozměry, a poměřit si jeho atraktivní vnější i vnitřní design.

Kromě nového crossoveru, který by se po uvedení na český trh měl stát jedním zbestsellerů značky KIA, si návštěvníci budou moci prohlédnout také současnou vlajkovou loď automobilky. Stylová KIA Optima Sportswagon, nabízí kromě velkoryse pojatého vnitřního rozměru a zavazadlového prostoru o objemu 552 l především jedinečné motorizace – sportovní GT 2,0T-GDI; 1,7CRDi; 2,0GDI PHEV anově také 2,0CVVT.

KIA představí i své současné bestsellery, kterými jsou modely cee’d, Rio a Sportage. Model cee’d, který spolu střetí generací SUV Sportage před více než 10 lety odstartoval dramatickou změnu vevnímání značky KIA na českém i evropském trhu, zákazníkům ukáže, proč je stále nejoblíbenějším modelem KIA vČeské republice. Od roku 2006 se na českém trhu prodalo již více než 35 tisíc vozů tohoto modelu. Nadčasový design a výbava i vlastnosti leckdy typické pro vozy střední třídy, stejně jako atraktivní cenové zvýhodnění, to vše živí neutuchající zájem o tento model.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout také nejpopulárnější SUV značky KIA, legendární model Sportage. Ten jako první jasně ukázal, že design prodává a že zákazníci od svého vozu očekávají stejným dílem praktičnost, bezpečnost i atraktivní vzhled. Sportage získala tak nejen řadu prestižních ocenění na poli produktového designu, ať už jde o IF Design, či Red Dot Award, ale především srdce zákazníků vČeské republice i zahraničí.

Kvidění bude také nová městská KIA Rio nabitá nejmodernějšími technologiemi, která se řadí mezi největší vozy vsegmentu B a zároveň je jediným vozem vtomto segmentu, který disponuje systémem autonomního brzdění (AEB) sfunkcí rozpoznávání chodců. Rio oproti předešlé generaci designově vyspělo a získalo řadu prvků, které nejsou vsegmentu B obvyklé. Podobně jako cee’d tak vřadě parametrů překonává vozy ve své třídě aproniká do segmentu o třídu vyššího.