KIA Sorento - Auto roku v Polsku

26.01.2021

Kia Sorento vyhrála ‚Auto roku‘ v Polsku

Nová Kia Sorento v Polsku triumfuje v mimořádně prestižní soutěži ‚Auto roku 2021‘. Nová generace technicky vyspělého SUV vítězí v silné konkurenci, a Kia se tak stává za poslední dva roky již podruhé vítězem v návaznosti na triumf modelu Kia XCeed v prvním ročníku soutěže ‘Polské auto roku 2020‘.

Na porotu soutěže, složenou z 21 předních motoristických novinářů působících na polském trhu, udělalo dojem především spojení funkčnosti, bezpečnosti, jízdní dynamiky, ergonomie, vyspělých technologií a hodnoty uvedeného SUV vzhledem k jeho pořizovací ceně.

Porotci rovněž ocenili, že nové Sorento, které je prvním vozem založeným na nové architektuře Kia pro vozy SUV střední třídy, využívá nejmodernější elektrifikované pohony, což se odrazilo v nižší spotřebě paliva, nižších emisích a vyšším výkonu než v případě předchůdců, jakožto i konkurenčních modelů.

Nová platforma kromě toho umožňuje použít větší karoserii ve prospěch velkého zavazadlového prostoru, a tak se Sorento stává jedním z nejvšestrannějších a nejprostornějších sedmimístných SUV na trhu.